Nepal

LangTang

Reizen

NEPAL een land vol verrassingen met vriendelijke mensen en tegenstellingen in armoede en welvaart. Druk in de hoofdstad Kathmandu, rustig en stil in het klooster van Kopan en onbeschrijfelijk mooi en indrukwekkend tijdens de 10-daagse tracking door de LangTang vallei, in de Himalaya.

INBEGREPEN: Tweepersoonskamers in hotels in Kathmandu met overnachting en ontbijt en in Nagargot/Farmhouse met volpension. Volpension in het Kopan klooster met 2 of 3 persoonskamers. Boeddhistische lessen in het klooster. Vervoer per vliegtuig en bus conform het programma. Deskundige reisbegeleiding, luchthavenbelasting. Toegang tot Nationaal Park LangTang.

NIET INBEGREPENo.a.: visum (ca.€20,-), annuleringsverzekering (5% van de reissom), LangTang Nat. Park trackingpermit (ca.€20,-), drager (ca.€10,- p. dag) en verblijfkosten tijdens de tracking, (ca. €15,- = overnachting, ontbijt en diner), luchthavenbelasting NL/Nepal.

INSCHRIJVING: Vindt plaats op de datum dat het inschrijfgeld à € 800,- is ontvangen. Wanneer er meer dan 20 inschrijvingen zijn wordt er voor de toelating gekeken naar de datum van ontvangst van het inschrijfgeld. Het resterende bedrag: €1650,- moet tenminste 8 weken voor de aanvang van de reis zijn ontvangen op:

Rabo 10 11 71 692 t.n.v. Fred Pleyte Gaanderen.

VERDERE GEGEVENS: Het reisprogramma zal gelijk met toezending van de reisbescheiden (adviespaklijst e.d.), na ontvangst van de gehele reissom, worden toegestuurd.De HOOFDLIJN is bijvoorbeeld:

  1. Vlucht A’dam – Karachi – Kathmandu
  2. Aankomst en verblijf Kathmandu
  3. Verblijf in Farmhouse
  4. Retour Kathmandu
  5. Verblijf in het Klooster van Kopan
  6. Retour Kathmandu
  7. Busreis naar SyabruBensi + Start van de Trektocht
  8. Einde van de Trektocht in Dhunche
  9. Busreis naar Kathmandu
  10. Verblijf in Kathmandu tot aan retour vlucht.

Een en ander kan worden omgewisseld i.v.m. beschikbaarheid van div. accommodaties.

NEPAL: een land vol verrassingen.

Volgens De NEPAL reisgids van ELMAR:

Nepal heeft vele gezichten, net zoals het gerimpelde en grillige landschap aan valleien rijk is. Nepal is een mengeling van diverse landschappen, volkeren, gebruiken, culturen en talen. De drukke, smalle straten van Kathmandu zijn niet te vergelijken met de uitgestrekte en nauwelijks bewoonde bergen. Over het contrastrijke dagelijkse leven wordt toezicht gehouden door de grote starende opgeschilderde ogen van de stoepa’s van Swayambhunath en Boudhanath.

Het heuvelgebied vormt het hart van Nepal; de hellingen zijn soms zo steil, dat je het voor onmogelijk houdt dat er mensen kunnen wonen. Toch is dat wel het geval; Je ziet op de meest onmogelijke plaatsen goed onderhouden akkers in terrasvorm. Het meest gebruikelijke tijdstip om Nepal te bezoeken is: maart – april en / of oktober – november. Het is een zeer arm land maar rijk aan natuurschoon en vrede van binnen uit.