Gezichtsverjongings Acupunctuur

Veel mensen van alle leeftijden ondergaan chirurgische facelifts en kleden zich jeugdig en voelen de behoefte rimpels weg te strijken met o.a. botox.

Ingrepen die niet altijd gunstig uitvallen, omdat botox een gif is dat naar de hersenen kan stijgen en het effect van een operatie niet altijd naar wens is.

Natuurlijk verjongen is een betere optie en dat maakt de cosmetische – esthetische facelift met acupunctuur een zeer goed alternatief voor iedereen die op zoek is naar het natuurlijk middel om jong te blijven.

Vrouwen en mannen die er jong uitzien hebben meer succes. Onderzoeken wijzen uit dat de voordelen van een jeugdige uitstraling talrijk zijn.

Heel nieuw en revolutionair is beslist de cosmetische – esthetische facelift met acupunctuur. Het antwoord op de vraag naar een middel dat op een heel natuurlijke manier rimpels laat vervagen. Door gebruik te maken van acupunctuur en kruiden kan op een volledig risico vrije manier het lichaam worden hersteld en het effect is dat iemand er soms vijf tot tien jaar jonger uit kan gaan zien.

Fred Pleyte is een acupuncturist die zich o.a. heeft gespecialiseerd in de cosmetische – esthetische gezichtsverjongings acupunctuur. Vanuit de zienswijze oosterse geneeswijzen is het grote voordeel van acupunctuur dat het een gezonde manier is om het gezicht te verjongen. Vaak ziet het gezicht er door factoren van buitenaf zoals stress, vervuiling en een verkeerd leef en eetpatroon er minder florissant uit. Dit kan het zelfvertrouwen aantasten en kan een gevoel geven dat je niet meer jezelf bent. Door gericht aandacht te geven aan het lichaam en van binnen uit te streven naar verjonging, zullen spanning en droogte uit het gezicht verdwijnen met als resultaat dat men er jonger uit gaat zien. Het is een zeer effectieve manier om te streven naar een jeugdig uiterlijk, omdat het een methode is die ook voor de lange duur werkt.

Na een eerste cyclus van tien tot twaalf behandelingen is het als onderhoud preventief aan te raden om met acupunctuur de jeugdige en vitale uitstraling in het gezicht te behouden. Het effect van de behandelingen houdt gemiddeld drie tot vijf jaar aan en dat is net zo lang als bij b.v. een chirurgische ingreep.
Bijkomend voordeel van de acupunctuur behandelingen is dat bovendien het ook de hormoonhuishouding in het lichaam verbetert, waardoor problemen als acné of een droge huid verdwijnen. Een betere stoelgang en je beter in je vel voelen, veelal wordt ervaren.

Niet alleen wallen onder de ogen en spanningsrimpels in het gezicht verminderen of verdwijnen, de behandeling verbetert ook de spijsvertering waardoor het hebben van een ‘opgeblazen gevoel’ veelal niet meer voorkomt.

Het is daarmee niet alleen een esthetische behandeling, maar tegelijk een programma dat een algemene vitaliserende werking heeft. Het maakt dat iemand die zich jonger en vitaler voelt, dit ook uitstraalt naar buiten toe.
Gezichtsverjongings acupunctuur is een methode die in China al bijna twee tot drie duizend jaar wordt gebruikt, want daar waren het de minnaressen (concubines) van de keizer die hun jeugdige uiterlijk moesten behouden.

Inmiddels is verjongingsacupunctuur in Amerika uitgebreid getest en de resultaten zijn zo bijzonder dat het daar als methode erkend is door de Amerikaanse acupunctuur organisaties.

De Vijf elementen zijn een belangrijke aanvulling op de cosmetische – esthetische facelift behandeling. Deze vijf elementen zijn hout, vuur, aarde, metaal en water.

De vijf elementen staan voor:

  • Metaal voor Long en Dikkedarm,
  • Aarde voor Milt en Maag,
  • Vuur voor Hart en Dunnedarm,
  • Hout voor Lever en Galblaas
  • Water voor Nieren en Blaas.

Het stimuleren van de energie van deze organen kan door middel van acupunctuur met als ondersteuning voeding, want ook in het voedingspatroon komen deze elementen terug. Zo kan iemand die veel last heeft van de spijsvertering baat hebben bij een dieet waarin kruiden een minder grote rol spelen, want deze prikkelen juist de dunne darm. Uitleg geven over de diverse organen en de werkwijze is  niet altijd nodig, want tijdens de behandelingen volstaat het met het geven van voedingsadviezen. Dat maakt de verjongingsacupunctuur tot een methode waarin er wordt gezocht naar een balans in het hele lichaam, zodat het gezicht van binnenuit weer gaat stralen. De Oosterse geneeskunst is er op gericht om mensen te leren hun gezondheid in eigen hand te nemen. Zij worden zelf ‘manager’ van lichaam en geest.

De behandelwijze is er dan ook op gericht naar de oorzaak van het probleem te zoeken en van daaruit te werken aan genezing. Het resultaat is een echte genezing en niet het toedekken van een symptoom dat zich na verloop van tijd weer zou kunnen openbaren.

Ondermeer bij Acupunctuur en Shiatsu (drukpuntmassage), zijn deze methodes gericht op de energiebanen of wel meridianen in het lichaam. Acupunctuur werkt op die manier op de organen en de emotionele en psychische gesteldheid. Door de emotionele en psychische aspecten in de behandeling te betrekken is het een holistische benadering en kent het een positieve uitwerking. Een eventuele disbalans wordt opgespoord en hersteld en daarmee wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. Vormen van therapie die net als de specifieke vorm verjongingsacupunctuur ook preventief kunnen worden ingezet om klachten zoals migraine, hooikoorts, hyperventilatie, stress, ademhalingsproblemen of een vermoeide uitstraling te verkomen.

Acupunctuur en/ of Shiatsu consulten worden door veel zorgverzekeraars vergoed. Het is raadzaam vooraf te informeren naar de voorwaarden. Omdat bij de oosterse geneeswijzen het aanspreken van het innerlijk functioneren van de organen wordt bevordert, kunnen veel chronische klachten worden behandeld, daardoor is het een helende geneeswijze die bijdraagt aan het goed functioneren van het lichaam en geest. Voordat een behandeling start, zal er een uitgebreide intake plaatsvinden. Het is heel belangrijk eerst te analyseren wat de oorzaak van eventuele problemen is.

Hieronder een paar foto’s van hoe een behandeling er uit ziet. Het zijn zeer dunne naaldjes en ze worden voorzichtig en deskundig geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

Hier ziet u een voorbeeld van voor (rechts) en na (links) een behandeling:

 

Voor meer informatie over gezichtsverjongings acupunctuur of andere behandelingen, klik in het menu op: Contact.